De 035 Kwis

Lions Logo

De 035 Kwis is de leukste kwis over Hilversum.
Je kunt geld verdienen voor het door jouw team gekozen goede doel. Lionsclub Hilversum organiseert de kwis , de opbrengsten gaan helemaal naar de goede doelen van de teams die meedoen.

Weet jij het meest ?

Teams strijden met elkaar over wie het meeste over Hilversum weet. Vragen over bijvoorbeeld Hilversum, media, sport, architectuur, natuur, geschiedenis. Maar de quiz gaat niet alleen over wat je weet, maar ook over wat je kunt uitvinden, hoe goed je kunt puzzelen, of je mensen kunt vinden die je over de rijke historie van onze mooie plaats kunnen vertellen. En er zullen een aantal vragen zijn die eisen dat je er op uit gaat in Hilversum — en de omgeving, waarbij je van de natuur gaat genieten.
Teams moeten inschrijven als team, wie je als een team-captain kiest bepaal jezelf. De teams betalen inschrijfgeld dat voor 100% ten goede komt van het winnende goede doel. Prijzen en onkosten worden gedekt door sponsoren.
Vorm een team met je werk, je boekenclub, je familie, je sportvereniging, je vrijwilligersorganisatie. Het maakt niet uit. Van ieder team willen we graag de e-mail adressen van alle teamleden. Zij ontvangen dan nieuwsbrieven met hints en tips, om je op te warmen en voor te bereiden op de soort van vragen die je kunt verwachten.

Deelnamekosten
Een team betaald voor deelname € 35,-. Ben je met z’n zessen, dan zijn de kosten p.p. lekker laag. Je kunt ook zonder team inschrijven.
Vooral door de aardige sponsoren zijn de kosten per team zeer laag.

Schrijf je snel in om op de hoogte te blijven!

Teams

Een team bestaat uit een maximum van 6 personen. Heb je 10 vrienden die graag gaan meedoen, vorm dan 2 teams. Dan kun je ook nog onderling battlen wie de beste is.

Er is geen minimale of maximale leeftijd voor deelname aan de 035 Kwis in een team. Een teamlid hoeft geen inwoner van Hilversum te zijn. Iedereen, ook mensen buiten de gemeente, zijn van harte welkom voor deelname aan de 035 Kwis.
Leden van de organisatie zijn van deelname uitgesloten.

Hints

Lees de spelregels voor meer details maar hier volgen vast wat hints:

Vorm een team van 2 tot 6 mensen, van jong tot oud, van snelle jelle en weet-al tot puzzel-tijger. Met een gemêleerd team heb je de beste kansen!

We hebben heel veel vragen gemaakt, die niet allemaal met Google te vinden zijn. Je moet er op uit gaan, en kunnen puzzelen. Goede organisatie is een must.

Je hebt 35 uur (get it?) om alle vragen te beantwoorden. Als wij ons werk goed hebben gedaan, heeft ieder team een aantal vragen niet kunnen beantwoorden. De quiz is uitdagend. Heeft jullie team vragen goed die niemand anders goed heeft? Dan krijg je extra veel punten. Heeft iedereen de vraag goed? Dan krijg je er slechts één punt voor!

Vals spelen, spieken, en antwoorden doorgeven helpt niet. Immers, het verlaagt het aantal punten dat je gaat krijgen.

Save the date: 14 – 15 mei 2022

14-15 mei = Kwis weekend
Schrijf je in voor de nieuwsbrief (hier links) om het laatste nieuws als eerste te krijgen. Maar houd de volgende data vrij:
Zaterdag 14 mei, 10:00 — uitreiken vragen boeken en antwoordformulieren, digitaal
Zondag 15 mei, 21:00 — uiterste tijdstrip voor het inzenden van de antwoordformulieren, digitaal .
Zondag 22 mei, 16:00 — uitleg en prijsuitreiking aan 3 beste teams op een nog nader te bepalen manier/plaats.

Sommige teams zijn zo snel dat zij op een zaterdag al het vragenboek volledig beantwoord hebben. Andere teams doen er twee dagen over, dat mag je team zelf bepalen.

Inschrijven

Een team kan zich alleen inschrijven voor 035 Kwis via het officiële inschrijfformulier dat hier op deze website staat.
Het inschrijfformulier graag laten inzenden door één van de teamleden. De organisatie correspondeert vervolgens uitsluitend met het team via het inschrijvende teamlid, maar stuurt wel belangrijke informatie aan alle individueel aangemelde teamleden.
Bij inschrijving geeft het team een teamnaam op, bijv. De Specht. Een teamnaam mag niet kwetsend zijn. De organisatie kan evt. een teamnaam weigeren.
Op het inschrijfformulier graag wel een teamcaptain benoemen, die tijdens de 035 Kwis eventueel specifieke taken toegewezen kan krijgen.

Aanmelden voor 11 mei via  https://035kwis.nl/inschrijven.

Een team speelt altijd voor een goed doel. Bij inschrijving wordt op het inschrijfformulier door het team een door het team gekozen eigen goed doel ingevuld. Het door de teams gekozen goede doel dient een maatschappelijk belang te steunen. Zo kan bijvoorbeeld een lokale sportclub of een school met een duidelijk doel voor het geld door de organisatie worden toegestaan als goed doel. Een bedrijf of organisatie (of persoon) die tracht winst te maken wordt door de organisatie van 035 Kwis niet als ‘goed doel’ gezien. De organisatie behoudt het recht om voor aanvang van de quiz bepaalde goede doelen te weigeren.

Prijzen en Prijsuitreiking

Het inschrijfgeld dat teams betalen gaat volledig naar de goede doelen die gekozen zijn door de winnende teams.
Er zijn 3 prijzen die 3 teams kunnen winnen:
– Hoofdprijs € 1000
– Tweede prijs € 500 en 3e prijs € 250.
De kosten die de organisatie maakt voor het organiseren en houden van de quiz worden in principe volledig uit sponsorgelden betaald.
De organisatie wil zeker weten dat het inschrijfgeld dat wordt uitgekeerd aan het goede doel terecht komt op de juiste bestemming, daarom is de organisatie verantwoordelijk voor een rechtstreekse financiële afhandeling. Er kan besloten worden om het ‘gewonnen’ bedrag uit te keren in de vorm van materialen en of andere benodigdheden.