De 035 kwis 2021

De Lions Club Hilversum organiseert in coronatijd toch een 035 kwis en wel volledig coronaproof! Veel mensen hebben weinig om handen, velen vervelen zich ook in meer of mindere mate. Een weekeindje lekker kwisvragen oplossen is dan een aangename afleiding. Even niet bezig met Corona-nieuws, maar even met je eigen dorp bezig.

De vragen zijn ‘Coronaproof’. Je hoeft voor geen enkele vraag ergens naar binnen. Voor veel antwoorden moet je naar buiten, op de fiets of wandelen. Lekker gezond en veilig. Maar er zijn ook vragen waarvoor je achter de computer moet gaan zitten, vanachter een bureau moet werken, overleg plegen met je teamleden. Ook geocatchers komen aan hun trekken. Alles even veilig en toch spannend, uitdagend en leuk.

Hieronder een paar voorbeelden van vragen (deze vragen doen dus NIET mee voor de kwis!):

Categorie ‘er op uit!’

Maak een foto anno 2021 op dezelfde plaats

Of: tel alle borden met Hilversum erop die op de toegangswegen naar ons dorp staan.

De categorie ‘thuis zoeken’.

Cryptovragen om achter de naam van een straat of weg te komen, bijvoorbeeld:

Hier had Edmund Hillary niks te zoeken, het antwoord is Bergweg.

Of over bedrijven: bij Oldenhof kocht je vroeger iets anders dat je niet kon eten terwijl de vroegere naam iets anders deed vermoeden… Naam van het bedrijf en wat werd er verkocht.

Ga maar vast aan de gang, deze valt echt erg mee…..

Zoekvragen over geschiedenis van Hilversum. Over de omroep. Sommige antwoorden kan je vinden als je heel goed kan googelen, maar voor anderen moet je in je kennissenkring zoeken naar 70-plussers om een kans te maken op een goed antwoord.

Er zijn vragen die je met een simpel fietstochtje of wandeling kunt beantwoorden. Er zijn erbij die wat meer inspanning vragen en er zijn breinbrekers. En dan natuurlijk zeker één, schier onmogelijk te beantwoorden vraag. Sherlock Holmes categorie.

Maar al met al zijn de meeste vragen zo gemaakt dat als je even lekker bezig bent je het antwoord kan vinden.

De Coronaproof vragen eisen nog meer van je team op het gebied van samenstelling. Zorg voor een zo groot mogelijke leeftijdsspreiding. Van basisschool tot 80-plus, dan zit je echt goed.

Formeer een team met buiten- en binnenmensen. Met puzzelaars en spoorzoekers.

Alle vragen worden on-line aan de teamcaptains gestuurd. Alle antwoorden kunnen ook on-line worden ingeleverd.

We gaan niet klagen over het feit dat we geen fysiek contact met elkaar kunnen hebben. Dat we niet gezellig wat kunnen drinken bij het uitdelen van de vragen en bij de prijsuitreiking. We kijken naar wat we WEL kunnen doen.

En dat is een weekeinde lekker aan de gang met jullie kennis over het dorp. En, last but not least, het winnen van geldprijzen voor goede doelen. Kies zelf een goed doel en als je team eerste, tweede of derde wordt, zijn er mooie bedragen beschikbaar. Zeker €1000 voor de winnaar, €500 voor nummer twee en €250 voor de derde plaats. Komen er meer sponsors, dan worden de bedragen hoger; alles wat binnenkomt aan sponsorgeld en inschrijfgeld komt ten goede aan de prijswinnaars en dus aan de goede doelen.

Het team van de Oud-Katholieke kerk Sint Vitus van het Melkpad heeft al laten weten mee te doen, de Argonauten zijn weer van de partij, en zeker twee teams die zich in willen zetten voor natuurbescherming zijn er ook weer bij.

In het weekend van 20 en 21 maart moet het gaan gebeuren, met de aftrap en presentatie aan de teamcaptains op zaterdagochtend om 09:00 uur. Teams kunnen zich hier inschrijven via de website van de 035kwis.nl.